Свлачище изяжда педя по педя пътя към „Свети Тома“ (снимки)

Свлачището на плажа Алепу, известен още като Шофьорски плаж, вече е засегнало част от пътя, показа проверка на e-Burgas. Земната маса започна да се свлича още в края на миналото лято, като дори предизвика полемика дали не се подготвя някакво строителство в района. Гигантското славчище се намира точно преди п-ов „Свети Тома“, който наскоро бе превърнат във ваканционен комплекс.

В момента пътят е обезопасен единствено с метална ограда, която е поствена на метър от самото свлачище. Част от асфалта вече се е свлякъл заедно със земната маса, а по пътя се забелязват големи пукнатини. Ако процесът обаче продължи то достъпът до ваканционното селище скоро може да стане опасен. Единственото брегоукрепване е направено  в частта на самия полуостров, тъй като къщите от курорта са били застрашени от пропадане. В случая обаче става дума за инициатива на частния инвеститор.

Припомняме, че от 20 февруари миналата година пътят не е държавна, а е общинска собственост.

Свети Тома погледнат от високо Ясно се вижда свлачището, което отхапва пътя Красотата на залива е опетнена от свлачището Ако не се вземат мерки, скоро пътят също ще бъде разрушен Ситуацията не е никак розова

Comments are closed.