Басейнът в „Славейков“ ще бъде готов през лятото (снимки)

Спортен комплекс с покрит олимпийски басейн и футболно игрище в комплекс „Славейков“ в Бургас ще бъде готов до около 6 месеца. В момента тече усилено строителство по изграждане на закрития басейн, след което ще започне изграждането и на октирите игрища.

Проектът е на обща стойност от над 16 млн. лева. Финансирането по европейската инициатива JESSICA за близо 12 млн. лева е договорено между Община Бургас, Societe Generale Експресбанк и Регионалния фонд за градско развитие в края на 2015 г. След успешно реализирания експо-център Флора, това е вторият JESSICA проект на Община Бургас.

В миналото комплекс „Славейков“ представлява най-голямата плувна база на територията на Бургас със закрит, открит басейн и спортна зала. Изграден с цел да подготвя българските олимпийски спортисти, центърът не функционира от 2003 г. поради недобра поддръжка и нанесени повреди по време на използването му. През 2012 г. комплексът е поверен на Българската федерация по борба, но след невъзможността на Федерацията да развие терена в модерен спортен център, Община Бургас отново поема съоръжението.

До момента скелето е изградено и се вижда от дрон Залата погледната от 100 метра височина Сторебът върви, но със забавени срокове, вижда се и от дрон Дронът показва почти целия квартал Снимките с дрон показват мащабно проектът и неговия строеж

Share Post :

More Posts