Каква ще бъде съдбата на Старата фрегата? (видео)

Един от символите на Бургас – Старата фрегата, продължава да гние на метри от морския бряг. Преди 5 години бившият ресторант изгоря почти напълно след голям пожар, причината за който така и не бе установена.

През годините на няколко пъти се появяваше информация, че култовият ресторант ще бъде възстановен и отново ще заработи. В момента мястото е още по-апетитно, тъй като се намира непосредствено до новия портал на зоната за обществен достъп на пристанище Бургас и пътя към Морска гара. Напоследък мястото се превръща в любимо на все повече бургазлии, които искат да се разходят край пристанището, вместо до болка познатитите маршрути по ул. “Богириди”, Морската градина и Моста.

Ако до такива до реализацията на тези планове изобщо се стигне, то най-вероятно корабчето ще трябва да бъде построено изцяло наново. В момента от него не е останало почти нищо. От кадрите от високо може да се убедите, че дървената му конструкция е почти изцяло изгоряла, а почернелите греди са се срутили в във вътрешната част на кораба, която изглежда буквално изтърбушена.
Според последните най-оптимистични прогнози от миналата година, ресторантът трябваше да заработи през това лято. Месец преди старта на сезона вече е повече от ясно, че това няма как да стане. Проектът за възраждането на кораба от пепелта все още е жив, но само времето ще покаже дали ще бъде реализиран някога.

В момента достъпът до корабчето е напълно ограничен, а цялата площ около него е опаса с ограда. Обектът се охранява от частна охрана и от куче, което стои денонощно на пост. В миналото в старото корабче ставаше подслон на бездомници, като една от основните версии беше, че именно някой от тях го е подпалил.

 

Share Post :

More Posts