Ето къде ще бъде изграден новият квартал на Бургас (снимки)

„Кьошето”  ще бъде изграден по всички правила на съвременното градоустройство с улици, тротоари, зелени площи и обществени сгради

Съвсем скоро Бургас ще се сдoбие с чисто нов квартал, който ще се намира между квартал Сарафово и Солниците. Новината съобщи вчера депутатът Иван Вълков, който близо 10 години води битки в парламента това да се случи. Според него предстои четири пети от всички терени в „Кьошето” да бъдат вписани в кадастъра.

Приетият план за целия квартал ще гарантира той да бъде изграден по всички правила на съвременното градоустройство с улици, тротоари, зелени площи, обществени сгради, зони за отдих…ще стане нещо, с което бургазлии ще могат да се похвалят. Това ще се случи за първи път от 30 години по родното Черноморие.

Кварталът е едно от малкото места, към които Бургас има възможност да расте, имайки се предвид морето и трите езера около града. Всички разрешителни са вече факт, също като факта, че кварталът ще бъде изграден по Член 16 от ЗУТ.

снимки: DronBurgasМястото заснето с дрон Езерото, заснето с дрон Отвисоко, мястото изглежда красиво Пътните артерии погледнати от птиче око Новият квартал, заснет с дрон

Share Post :

More Posts